En mugg, de små tingens gud…

Lilla MyIbland är det de riktigt små sakerna som gör att man står ut. Mitt första år som stipendiat i Kolkata var onödigt hårt. En av de små saker som fick mig att stå ut var att jag varje morgon drack mitt morgonkaffe ur denna bedårande emaljmugg. Som jag hade fått i samband vid min avresa, av min kära vän Åsa.

Att dricka ur den gav mig en koppling till att det finns en annan värld utanför där jag befinner mig nu. Lilla Mys glada och arga uppsyn stärkte mig! Precis som samtalen som kom lite nu och då från min fina vän Julia och andra vänner… Små ögonblick som gjorde tiden här uthärdlig. Nu är jag tillbaka, monsunen öser ner och jag tänker på vilken skillnad det är nu mot då…

I fredags var jag hos min akupunktör. När hon läste min puls utropade hon.

-Men du är perfekt!

- Hur menar du undrade jag.

- När du var sist här var det massor av problem…

 

Stärkt av de orden lämnar jag kliniken och hoppas att min kropp också hörde, att den nu är perfekt. Tänk vilken skillnad ett glatt sinne mot ett ledset.

Det är en av de saker som jag inte kan låta bli att fascineras över. Att vi människor blir ledsna för ungefär samma saker. Men det som ger oss extra glädje är högst individuellt. Som jag, att få stå och stampa, eller dricka ur en Lilla My mugg!

Med det önskar jag dig en underbar tisdag, sista veckan i juli!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>